Digital Short Run
Digital Short Run staat voor digitaal geproduceerd drukwerk. Het wordt niet in offset op een drukpers vervaardigd, maar op kleurencopier-achtige machines. Deze productiemethode verschilt wezenlijk van het traditionele offsetproces.

Offset blijft onverkort de basis voor topkwaliteit drukwerk, maar is meer geschikt voor aantallen vanaf 1.000 stuks. Bij offset moeten namelijk altijd films en platen worden gemaakt en kost het instellen van de machine geruime tijd. Bij Digital Short Run hoeft dit allemaal niet. Vandaar dat de eerste afdruk veel goedkoper wordt. Hierdoor wordt het interessant om kleinere oplagen te produceren.

Wanneer DSR?
In principe wordt elke bestelling met een oplage vanaf 1.000 stuks in offset geproduceerd. Alle oplagen kleiner dan 1.000 stuks gaan via Digital Short Run. Er zijn echter uitzonderingen. Artikelen zoals ola's, incassoformulieren en enveloppen lenen zich niet voor productie via DSR. Vandaar dat we deze artikelen beschikbaar hebben gemaakt via offset vanaf 500 stuks.

Laserprinter
Drukwerk dat via Digital Short Run wordt geproduceerd, is niet altijd geschikt voor uw laserprinter. Indien u DSR-drukwerk op uw laserprinter wilt gebruiken, moet dat vooraf getest worden.