De Ola
De voordelen van de Optisch Leesbare Acceptgiro’s zijn inmiddels bekend: snelle betaling, makkelijke verwerking en professionele uitstraling. Snelle betaling omdat de debiteur alleen maar zijn handtekening hoeft te zetten. Makkelijke verwerking doordat u zelf al uw betalingskenmerk heeft geprint en de professionele uitstraling spreekt voor zich.

Mogelijkheden
Drukkerij Dröge heeft al sinds 1987 een Dmin-contract. Met dit contract zijn we gerechtigd zelf acceptgiro’s in te drukken en dat hebben we dan ook veelvuldig gedaan. Miljoenen exemplaren hebben we sindsdien uitgeleverd.

Wij kunnen de ola’s op elke mogelijke manier bedrukken, dus ook in uw huisstijl. Het acceptdeel is aan allerlei regels gebonden, maar op het notadeel hebben we de vrijheid om uw eigen huisstijl toe te passen.

Alle door ons geleverde ola’s zijn geschikt voor gebruik op laser- of inkjetprinter (m.u.v. DSR).

Bij elke bestelling voor acceptgiro’s moeten wij een procedure doorlopen waarbij de levering gekeurd wordt door Interpay of Postbank. Hierdoor duurt de levering langer dan normaal: drie tot vier weken totaal.

Contract
Om ola´s te mogen gebruiken, dient u een contract te sluiten met de Postbank of Interpay (via uw bank). Wij kunnen dit niet voor u verzorgen.

Indien de aanvraag van uw contract nog in behandeling is ten tijde van uw bestelling, kan de levering hierdoor vertraging oplopen.Wij kunnen de keuringsprocedure pas starten als uw contract in orde is.

Bij uw eerste bestelling van ola´s ontvangen wij graag een kopie van uw contract.
Bijlageloze acceptgiro - zelf printen
Het is nog steeds toegestaan uw acceptgiro’s te beprinten als een bijlagerijke acceptgiro. De ola wordt dan wel voorbedrukt met code 13 en zodoende krijgt u dus geen accurate gegevens teruggemeld op uw bankafschrift. Indien de acceptgiro op het postkantoor wordt voldaan, verschijnen er geen NAW-gegevens op uw bankafschift. Ook kan de acceptgiro betaald worden door iemand anders dat de debiteur. Indien u hiertegen geen bezwaar hebt, kunt
u deze acceptgiro’s gebruiken. Hiervoor dient u te beschikken over een
A-contract.
Acceptgiro met voorbedrukt volgnummer
Deze acceptgiro’s worden door ons voorgeprint met een oplopend volgnummer (de nummerreeks bepaalt u zelf). U dient zelf te zorgen dat dit nummer overeenkomt met uw administratie. Voor het gebruik van deze acceptgiro’s dient u een As-contract aan te vragen bij uw bank. De aanvraag hiervan is slechts een administratief proces. U dient daarbij ons S-nummer (S471) op te geven.
Bijlageloze acceptgiro - zelf printen
Om deze acceptgiro te kunnen printen moet zowel uw printer als uw software aan bepaalde eisen voldoen. U dient hiervoor een C-contract aan te vragen bij uw bank. Hierbij wordt zowel uw software als hardware getest op printspecificaties en controlegetallen. Uw softwareleverancier kan u hier meer over vertellen.